Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen keurt gratis medicatie voor zwangere vrouwen goed

Zwangere vrouwen in Polen krijgen toegang tot gratis medicatie in het kader van een nieuw door de wetgevers goedgekeurd overheidsprogramma.

zwangereIn het kader van het initiatief, genaamd “Pregnancy +” en dat op donderdag overweldigend wordt gesteund door het Lagerhuis van het Poolse parlement, komen vrouwen in aanmerking voor gratis geneesmiddelen om zwangerschapsgerelateerde aandoeningen te behandelen.

Voorschriften voor dergelijke medicatie zullen worden afgegeven door gynaecologen en huisartsen die zorg verlenen als onderdeel van de volksgezondheid.

Een viceminister van Volksgezondheid heeft gezegd dat het nieuwe programma deel uitmaakt van het streven van de regering om gezinsvriendelijk beleid te creëren.

De nieuwe regelgeving zal naar verwachting op 1 juli in werking treden, met een kostprijs voor de openbare schatkist die dit jaar wordt geraamd op 11 miljoen złoty (2,4 miljoen EUR, 2,6 miljoen USD), oplopend tot 24 miljoen zloty in 2021 en vervolgens blijft toenemen met10 procent per jaar, meldde het Poolse persbureau PAP.

Van de parlementsleden van het land stemden 447-5 om de nieuwe maatregel goed te keuren.

De wetgeving gaat nu naar de Senaat, de Eerste Kamer van het Poolse parlement, voor verder debat.

Bron: PAP, IAR, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl