Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

We moeten vechten voor een soeverein, vrij Polen in de EU

De leider van de regerende conservatieve partij voor Wet en Rechtvaardigheid in Polen heeft gezegd dat zijn land moet vechten om “soeverein, vrij … in de EU, in een gemeenschap van vrije staten en vrije naties” te zijn.

soeverein

Jarosław Kaczyński sprak donderdag na het bijwonen van een mis in Starachowice ter gelegenheid van zeven jaar sinds de dood van zijn moeder, Jadwiga Kaczyńska.

Hij benadrukte de rol die de generatie van zijn moeder had gespeeld bij het vormgeven van een vrij Polen.

“Wij, Polen, verdienen onze eigen staat, een onafhankelijke, soevereine, democratische staat, die een organisatie is van een gemeenschap van Polen,” zei hij.

“Vandaag, in deze mooie maar moeilijke tijden, moeten we dit onthouden. Dit is iets dat het leven van deze generatie, waarvan de meeste al zijn overleden, met de huidige tijd, verbindt met alles wat we vandaag doen om Polen beter te maken en ervoor te zorgen dat Polen soeverein en onafhankelijk is, zodat deze nieuwe aanval op onze soevereiniteit en onafhankelijkheid wordt afgestoten,” vertelde Kaczyński zijn luisteraars.

Hij voegde eraan toe: “Een soeverein, vrij Polen, in de EU, in een gemeenschap van vrije staten en vrije naties – dit is de toekomst waar we voor moeten vechten en waar we met succes voor zullen vechten. Ik ben hier diep van overtuigd. ”

bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl