Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Duizenden vogels afgeslacht omdat vogelgriep Polen treft

Tienduizenden kalkoenen worden geliquideerd en verschillende gebieden zijn in quarantaine geplaatst, na het ontstaan en de verspreiding van de vogelgriep in het oosten van Polen.
vogelgriep

Ontsmettingsmatten tegen vogelgriep, met bemanning, zonder bemanning worden ze gewoon kapot gereden door de snelheid. – Citaat nowiny24.pl

Het virus is eerder deze week ontdekt in de provincie Lublin, in het oosten van Polen. Vrijdag maakten de autoriteiten bekend dat er twee nieuwe locaties in het district zijn getroffen.

De stam is geïdentificeerd als H5N8, die gevaarlijk is voor vogels, maar niet geacht wordt een bedreiging te vormen voor de mens.

Het virus werd aanvankelijk ontdekt op vier boerderijen, die samen 40.000 kalkoenen en 13.000 parelhoenders bevatten. De twee nieuwe locaties die gisteren zijn ontdekt, zouden kleinschalige kippenboerderijen zijn, met een kleiner risico op verdere overdracht.

Lokale functionarissen meldden dat er al zo’n 25.000 vogels zijn gestorven op de oorspronkelijke uitbraaklocaties, en er zijn plannen om nog eens 70.000 vogels in de komende dagen te liquideren om verdere besmetting te voorkomen.

De hoofddierenarts van de provincie Lublin, Paweł Piotrowski, zei: “We willen dit zo snel mogelijk uitvoeren, en we zullen zowel in het weekend als tijdens de Driekoningenvakantie werken.”

Soldaten van de Territoriale Defensiemacht hebben geholpen bij de schoonmaakoperaties, terwijl de politie beperkingen heeft opgelegd aan het verkeer in de getroffen gebieden.

In het dorp Stary Uścimów worden ontsmettingsmatten verspreid in verband met de ontdekking van het H5N8-virus in de provincie Lublin.

Bron: PAP, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl