Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Schoolexamens gaan door ondanks staking

Cruciale examens op Poolse middelbare scholen zullen doorgaan, ondanks een staking door leraren, zei de minister van Onderwijs van het land op dinsdag.
examen

Klaslokaal- afbeelding Pily63 CC) Pixabay.com

Anna Zalewska sprak nadat leraren maandag een landelijke staking over het salaris uitvoerden, waardoor duizenden scholen lessen moesten annuleren.

Het protest begon net voor de eindexamens op verschillende niveaus van het onderwijs.

Zalewska vertelde dinsdagochtend aan de openbare omroep, de Poolse radio, dat de regering en de lokale autoriteiten bereid waren, examens voor middelbare schoolverlaters af te laten leggen, hoewel veel leraren in staking waren.

Ze voegde eraan toe dat enkele duizenden vrijwilligers naar voren waren gekomen om in aanmerking de plaats in te nemen van de stakende leraren tijdens de examens.

Zalewska verklaarde ook dat de regering op elk moment bereid was terug te keren naar de onderhandelingstafel met de unionisten.

Unie leiders hebben verslaggevers laten weten dat bijna 80 procent van de onderwijsinstellingen in het hele land hebben verklaard bereid te zijn deel te nemen aan een onbegrensde staking.

Last-moment besprekingen op zondagavond onder leiding van vice-premier Beata Szydło zagen de vakbond Solidariteit een pakket voorstellen van de overheid voor leerkrachten accepteren. Maar het aanbod werd onvoldoende geacht door twee andere vakbonden die aandrongen op een 30-procent loonsverhoging.

President Andrzej Duda heeft protesterende leraren opgeroepen om hun staking voor de middelbare school examens vanaf woensdag op te schorten.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl