Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen moet wachten op EC besluit over strategische kanaal

Polen zou het werk aan het Vistula Spit kanaal moeten stopzetten totdat de Europese Commissie een beslissing neemt over milieukwesties met betrekking tot het project, zo meldde het Poolse persagentschap IAR, daarbij verwijzend naar een EU-expert.
Vistuła

Landsat foto van de Vistula Lagoon – publiek domein

Een technische bijeenkomst over het geplande kanaal, bijgewoond door deskundigen uit Polen en de Europese Commissie, vond vrijdag in Brussel plaats.

De bron voegde eraan toe dat de uitvoerende macht van de EU de noodzaak van de aanleg van de waterweg niet heeft bevestigd, aldus IAR.

Eerder op vrijdag maakte de persdienst van het maritieme ministerie van Polen een mededeling dat Brussel het erover eens was dat het project noodzakelijk was, meldde het agentschap.

Tijdens de bijeenkomst hebben EU-deskundigen verduidelijkingen ontvangen die de investering rechtvaardigen, naar de bron. De deskundige voegde eraan toe dat zij hun Poolse tegenhangers herinnerden aan een vergunningsprocedure voor bindende ondernemingen zoals het Vistula Spit kanaal. De bron zei ook dat in overeenstemming met het proces het project een formele beslissing van de commissie vereist.

De Poolse kant is ondertussen van mening dat het niet nodig is om de aanleg van het kanaal te laten goedkeuren omdat het geen impact heeft op het milieu, zei IAR.

Vijf meter diep wordt verwacht dat het 1,3 km lange kanaal tussen de Vistula-lagune en de Baai van Gdansk in de Oostzee wordt gebouwd door te graven door de Vistula Spit, die de baai van de lagune op Pools grondgebied scheidt.

Het doel is om diepzeeschepen toe te staan de Elbląg zeehaven van Polen binnen te komen zonder door de Straat van Baltiysk te varen in de Russische exclave Kaliningrad.

Volgens ramingen van vorig jaar zal het Poolse kanaalproject naar verwachting 880 miljoen złoty (ongeveer 210 miljoen EUR, 245 miljoen USD) kosten en in 2022 worden voltooid.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl