De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse parlementsleden verwerpen oproep om de conservatieve regering af te zetten

Poolse wetmakers hebben overweldigend een poging afgewezen om de conservatieve regering van premier Mateusz Morawiecki af te zetten.

Een motie voor een “constructieve motie van wantrouwen” in de regering van Morawiecki werd gebracht door het Burgerplatform (PO), de grootste oppositiepartij van Polen.

De motie had geen kans van slagen aangezien de regerende partij Wet en Rechtvaardigheid (PiS) een meerderheid in het parlement heeft.

Een totaal van 163 afgevaardigden op vrijdag stemde voor de motie, terwijl 233 tegen waren en 20 onthielden zich en 44 waren niet aanwezig.

De stemming kwam twee dagen nadat Morawiecki een parlementaire stem van vertrouwen had gekregen. Morawiecki had zelf om die stemming gevraagd om te bevestigen dat zijn kabinet een sterk mandaat had om door te gaan met hervormingen.

In de aanloop naar de stemming van woensdag vertelde Morawiecki het parlement dat zijn kabinet effectief, geloofwaardig, pro-Europees en toegewijd was aan inclusieve groei.

Morawiecki voegde eraan toe dat Polen een snelle economische groei had, met 5,1 procent in het derde kwartaal van 2018, of 5,7 procent volgens seizoensgecorrigeerde gegevens.

Bron: PAP,The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl