Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Putin’s proefschrift geschreven door rector

Het doctoraatsonderzoek van de Russische leider Vladimir Poetin over de economie werd geschreven door Vladimir Litvinenko, de rector van de Mining Universiteit in Sint-Petersburg, verteld de dochter van de academicus aan Radio Liberty.

Olga Litvinenko zei dat haar vader, nadat hij in 1994 rector was geworden, ‘een illegale onderneming organiseerde, d.w.z. het schrijven van proefschriften.’

Eredoctoraten te koop: rapport

De vraagprijs voor proefschriften die met zekerheid er voor zorgde dat kopers bekroonde eredoctoraten zouden zien, begon bij EUR 30.000, meldde de Poolse niezalezna.pl website.

Olga Litvinenko beweerde dat veel hooggeplaatste functionarissen dergelijke diploma’s kochten, waaronder de voormalige Russische premier Viktor Zubkov.

Olga Litvinenko verliet Rusland zeven jaar geleden na een conflict met haar vader. Ze woont momenteel in Polen, volgens Radio Liberty.

Olga Litvinenko zei dat haar vader persoonlijk het proefschrift van Poetin schreef. Ze voegde eraan toe: “In de zomer van 1997 werd een fotokopieerapparaat naar onze datsja gebracht en mijn vader nam vakantie. Poetin is nooit in onze datsja geweest, hij heeft nooit mijn vader over het proefschrift geraadpleegd … Het hele werk is alleen door mijn vader geschreven.”

Poetin werkte destijds in de regering van president Boris Jeltsin.

Rijke lijst

Volgens Olga Litvinenko schreef haar vader het proefschrift van Putin gratis, nadat Poetin hem had geholpen rector te worden. De twee mannen deden ook zaken samen, zei ze.

Vladimir Litvinenko stond in 2017 op de 122e plaats in een ranglijst van de 200 rijkste zakenlieden in Rusland, aldus Forbes Magazine.

Poetin verdedigde zijn doctoraat in de economie in 1997, meldde de niezalezna.pl website.

Bron: niezalezna.pl/PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl