De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen schakelt over naar lagere pensioenleeftijd

Nieuwe pensioenregels traden op zondag in Polen in werking, waarbij vrouwen op 60 en mannen op 65 met pensioen kunnen gaan.

gepensioneerd

Dit is nadat de regeringsconservatieven van Polen een hervorming van 2012 door de vorige regering hebben teruggedraaid die uiteindelijk de pensioenleeftijd naar 67 voor beide geslachten zouden hebben geinstalleerd.

Elżbieta Rafalska, de familie, arbeid en sociale politiek minister, heeft de hoop uitgesproken dat veel Polen zullen beslissen hun pensioen uit te stellen werkzaam blijven, ondanks de nieuwe regels.

Ze zei dat pensioen een recht is en geen verplichting.

Tot nu toe hebben 275.700 mensen het papierwerk afgerond om met pensioen te gaan in het kader van de nieuwe regelgeving, heeft een woordvoerder van het Sociale Verzekerings Instituut (ZUS), Wojciech Andrusiewicz, tegen het nieuwsbureau PAP gezegd.

Andrusiewicz heeft eerder gezegd dat ZUS “alle klanten heeft geïdentificeerd die kunnen profiteren van de verminderde pensioengerechtigde leeftijd” en bereid zijn om papierwerk voor hen te verwerken.

Hij voegde eraan toe, dat het instituut zich hield aan haar ramingen en dat er niet meer dan 331.000 mensen zouden vragen om in het laatste kwartaal van dit jaar met pensioen te gaan.

Maar niet alle mensen zullen beslissen om de arbeidsmarkt te verlaten ondanks de nieuwe regels, aldus Andrusiewicz.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl