De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De UNESCO commissie dringt op het onmiddellijk staken van het kappen van bomen aan

Het Wereld Erfgoed Comité heeft woensdag Warschau opgeroepen om het kappen van bomen meteen te stoppen in de oudste deel van het primaire Białowieża-bos in noordoost Polen.
kappen van bomen

Omgevallen en verterende boom in het Białowieski Park Narodowy – auteur Ralf Lotys / CC BY 3.0

Het Wereld Erfgoed Comité, dat voor het eerst in haar geschiedenis in Polen is gehouden, heeft ook gezegd dat het een missie van experts naar het bos wilde sturen, een van de laatste dergelijke habitats in Europa.

De Europese Commissie heeft in juni procedures ingesteld tegen Polen, na een besluit van maart 2016 om de oogst van hout te verdrievoudigen en in de bossen te beginnen met kappen, waaronder Białowieża, die eerder altijd uit interventie werden uitgesloten.

Het Poolse ministerie van milieubeheer zei dat dit een noodzakelijke stap was in een strijd tegen een plaag van de Europese sparrenkever die op bomen woedt.

Maar de Europese Commissie zei dat het buitensporige kappen tegenstrijdige beschermingsmaatregel is en tegelijkertijd de biodiversiteit onherstelbaar zou beïnvloeden.

De 41ste zitting van het UNESCO World Heritage Committee is deze week geopend in de zuidpoolse stad Krakau.

Het comité heeft de taak om te beslissen welke plaatsen van culturele of natuurlijke betekenis internationale bescherming verdienen.

Afgevaardigden van de 21 lidstaten van de commissie, alsmede van meer dan 100 andere landen die partij zijn bij het wereld erfgoed verdrag, zullen tot 12 juli in Kraków zijn.

Bron: PAP/IAR, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl