Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse FM bespreekt de bilaterale betrekkingen met Duitse collega

De minister van Buitenlandse Zaken van Polen dankte zijn Duitse collega voor zijn inzet voor projecten markerend afgelopen jaar de 25ste verjaardag van het Verdrag betreffende de Goed Nabuurschap en Vriendschappelijke Samenwerking.

Witold Waszczykowski verwees naar de verwachtingen van zijn regering met betrekking tot de uitvoering van de bepalingen van het Verdrag over het werken met de rechten van de Poolse minderheid in Duitsland.

Samen met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier, was hij het eens dat een nauwe samenwerking tussen Polen en Duitsland van essentieel belang is voor het oplossen van de grote problemen waarvoor de Europese Unie en de internationale gemeenschap staan.

Zij erkenden ook de rol van het Weimar-Driehoek overlegmechanisme als een belangrijk instrument van de bilaterale samenwerking.

Waszczykowski feliciteerde Steinmeier met zijn kandidatuur voor het ambt van de bondspresident. Hij sprak de hoop uit dat Warschau de eerste hoofdstad is die de nieuwe Duitse president bezoekt nadat hij is gekozen zal zijn door de Federale Conventie aankomende februari. (Rg)

Bron: MSZ, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl