Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Vrouwen moeten van misvormde baby’s bevallen

“Vrouwen moeten van misvormde baby’s bevallen, zodat ze gedoopt kunnen worden”.

Het hoofd van Polen’s regerende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij heeft zich geuit tegen een totaal verbod op abortus, maar zei dat hij voorstander is van barende vrouwen, zelfs voor misvormde kinderen, zodat zulke baby’s gedoopt kunnen worden.

PiS leider Jaroslaw Kaczyński sprak in een interview met het persbureau PAP gepubliceerd op woensdag.

Zijn commentaar kwam een week nadat het Poolse parlement besloot om een controversieel burgerwetsvoorstel, gericht op het volledig verbieden van abortussen dat tot straatprotesten heeft geleid te verwerpen.

Hij zei dat de wet “in tegenstelling was tot” zijn mening “op wat de staat kan doen; op waar de lijn is die de staat niet kan oversteken als het gaat om ingrijpen in het leven van mensen. “

Kaczyński sloot niet uit dat een ander wetsvoorstel over abortus kon worden ingediend, wat erop wijst dat zijn partij kan komen met een dergelijke stap.

“Wij streven ernaar om ervoor te zorgen dat zelfs in zwangerschappen die zeer moeilijk zijn, wanneer een kind zeker zal sterven, sterk misvormd zijn, vrouwen toch willen bevalling, zodat het kind gedoopt kan worden, begraven, een naam kan hebben,” zei Kaczynski .

Hij zei dat er momenteel “ongeveer duizend legale abortussen per jaar plaatsvinden, waarvan een groot deel te wijten aan het Downsyndroom.”

“We hopen dat dit binnenkort niet het geval zal zijn. Dat is ons doel. Dit moet voorbereid zijn op de juiste manier, echter. Het publiek moet ook worden overtuigd, met name vrouwen, en wij zullen dat doen. “

Polen heeft al een van de strengste wetten over abortus in Europa, goedgekeurd in 1993 en het toestaan van zwangerschap beëindigingen alleen in het geval van verkrachting of incest, wanneer de zwangerschap een gevaar is voor de moeder of de foetus ernstig misvormd is.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl