Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Regering keurt bouw van kanaal over Wislaschoorwal goed

De Poolse regering heeft de aanleg gesteund van een strategische 1.3 km verbinding tussen de Wislaschoorwal en de Gdańsk baai in de Oostzee.
Wislaschoorwal

De vaargeul van de Wislaschoorwal – Krzysztof Maria Różański -Wikipedia

Vijf meter diep, staat het kanaal diepgang vaartuigen toe de zeehaven van Elbląg in te varen zonder het passeren van de straat van Baltiejsk, die gelegen is in Rusland’s Kaliningrad exclave.

Het project, dat kost PLN 880 mln (bijna EUR 200 mln), en moet klaar zijn in 2022.

Het zal naar verwachting het economisch potentieel van de regio stimuleren en voor banen zorgen in de scheepvaart, logistiek en het toerisme.

De bouwplannen, geopperd door vorige regeringen, hebben uitgebreide kritiek getrokken van milieuactivisten, die beweren dat de onderneming de migratieroutes van verschillende diersoorten zou verstoren die de Wislaschoorwal bewonen of hun natuurlijke habitats zou beïnvloeden.

Het kanaal zit ook niet goed met de bewoners van Krynica Morska, een toeristisch bestemmingsoord gelegen aan de Wislaschoorwal.

In april, kondigde de vice-minister voor de maritieme economie, Krzysztof Kozłowski aan, dat Polen in juli een verslag zou uitbrengen over de milieueffecten van het project.

Bron: PAP The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl