Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Wapeneigendom stijgt in Polen

Ondanks een aantal van de meest draconische wetten op wapen bezit in de Europese Unie, is in de afgelopen tien jaar het aantal vuurwapen vergunningen in Polen gestegen met ongeveer 30 procent.

Ongeveer 500.000 wapens zijn momenteel geregistreerd in Polen, eigendom van ongeveer 340.000 mensen, onthullen meest recente cijfers van de centrale politiebureaus.

Op dit moment staat het aantal vergunningen voor jachtvuurwapens op 150.000, een stijging van een derde in de afgelopen tien jaar. Ongeveer 44 procent van alle vergunningen worden afgegeven aan jagers.

Het aantal jachtwapens, met inbegrip van dubbel – en enkel- loop hagelgeweren en geweren, is ook gestegen van 213.000 stuks naar 292,000 vuurwapens in de afgelopen tien jaar.

Momenteel worden ongeveer 5.000 vuurwapen vergunningen jaarlijks uitgegeven.

Wapen eigendom is in Polen geregeld in een aantal wetten, en heeft een van de strengste wapen bezit wetgevingen in Europa.

Om en wapenvergunning te krijgen, worden scherp schutters onderworpen aan controles als achtergrond, moeten een vlekkeloos strafregister hebben en psychologische tests doorstaan. Een examen kan ook moeten worden afgenomen, en een geldige reden voor wapenbezit dient ook te worden aangetoond.

Bron: Dziennik Gazeta Prawna

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl