Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Belarussische reactie “volstrekt onbevredigend” zegt FM

Belarussische reactie op Polen’s verzoek om samen te werken bij het identificeren en uitleveren van de moordenaar van een Poolse soldaat was “volstrekt onbevredigend,” heeft minister van Buitenlandse Zaken Radosław Sikorski gezegd.

dsrfds
Belarussische reactie “volstrekt onbevredigend” zegt FM

Sprekend op een persconferentie in Warschau op maandag, bekritiseerde Polen’s top diplomaat Belarus voor “haar gebrek aan samenwerking” na de fatale steekpartij op de soldaat op 28 mei in de buurt van de Pools- Belarussische grens.

De 21-jarige soldaat, die postuum werd bevorderd tot sergeant en werd bekroond met de Gouden Medaille van Verdienste voor de Nationale Defensie, werd gedood tijdens een poging om illegale grensoverschrijding te voorkomen.

Sikorski bevestigde dat er een protestbrief was afgeleverd bij de Belarussische zaakgelastigde, waarin de identificatie en uitlevering van de moordenaar aan Polen werd geëist. In plaats van mee te werken, reageerde Belarus door Polen te beschuldigen van het schenden van grenssamenwerkingsovereenkomsten.

“Dit is weer een leugen van Belarus over de stand van onze betrekkingen,” zei Sikorski.

Hij weerlegde Belarussische beweringen dat Polen de overeenkomst had geschonden, zeggende dat het Belarus was die de overeenkomst stopzette na EU-sancties werden opgelegd na het incident in 2021 waar Belarus een Ryanair vlucht dwong om in Minsk te landen om de dissident Raman Protasevich vast te houden.

“We verwachten geen goede samenwerking van de kant van Belarus,” vertelde Sikorski aan verslaggevers.

(jh/gs)

Bron: PAP, polskieradio.pl by (jh/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl