Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Straaljagers onderscheppen Russisch vliegtuig boven Baltische zee

Poolse straaljagers hebben deze maand tweemaal een Russisch verkenningsvliegtuig boven de Oostzee onderschept, volgens het Poolse leger.

Straaljagers
Citaatfoto: ukrinform.net

Het Operationeel Commando van de Poolse Strijdkrachten zei in een bericht op het sociale media platform X dat een paar Poolse MiG-29 straaljagers van de 22e Tactische Luchtmachtbasis in Malbork het Russische Il-20 vliegtuig onderschepten en visueel identificeerden op 6 mei.

Volgens het Operationeel Commando, steeg het Russische vliegtuig op van een vliegveld in de Russische regio Kaliningrad en vloog op een verkenningsmissie in het internationale luchtruim boven de Baltische Zee zonder het Poolse luchtruim te betreden.

De post voegde eraan toe dat hetzelfde vliegtuig op 3 mei werd onderschept door een paar Poolse F-16 jets van de 31st Tactical Air Base in Krzesiny.

Eerder dit jaar onderschepten twee Franse Mirage 2000-5 gevechtsvliegtuigen twee Russische SU-30-M vliegtuigen boven de Baltische Zee en een Russisch AN-72 transportvliegtuig dat in het internationale luchtruim ten noorden van Polen vloog, volgens de toenmalige rapporten,

De NAVO zegt dat haar luchtmachten in heel Europa vorig jaar “meer dan 300 keer het luchtruim hebben gekozen om Russische militaire vliegtuigen te onderscheppen die het luchtruim van de alliantie naderden, waarbij de meeste onderscheppingen plaatsvonden boven de Baltische Zee”.

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne “heeft de gevaarlijkste veiligheidssituatie in Europa in decennia gecreëerd”, heeft waarnemend NAVO-woordvoerder Dylan White gezegd.

“NAVO gevechtsvliegtuigen staan 24 uur per dag klaar om op te stijgen in geval van verdachte of onaangekondigde vluchten in de buurt van het luchtruim van onze bondgenoten,” voegde hij eraan toe.

Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022, waarmee het grootste gewapende conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog begon.

Woensdag is dag 805 van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

(gs)

Bron: PAP, ukrinform.net, polskieradio.pl (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl