Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Waarom wordt Russisch en Belarussisch graan niet geblokkeerd?

Poolse dubbele moraal of waarom wordt Russisch en Belarussisch graan niet geblokkeerd aan de grens? Wat wil men hiermee bereiken? Het risico op problemen met Oekraïne is groot.

waarom
Waarom wordt Russisch en Belarussisch graan niet geblokkeerd?
citaatfoto i0.wp.com

Met de hulp van de Poolse politicoloog Jakub, zullen we je vertellen over de Poolse landbouw, of beter gezegd, over hun boeren, hoe de overheid op hen reageert en dubbele standaarden toestaat bij de export van oostelijke landen naar de EU.

De landpercelen van Poolse boeren variëren van 3 tot 10 hectare. Hun bodem is extreem arm – zand- en kleigrond, er is bijna geen zwarte grond.

De landbouw is niet hervormd, dat wil zeggen, hij leeft nog steeds op de ouderwetse manier zoals in de socialistische tijd, dat wil zeggen dat boeren geen belastingen, pensioenbijdragen en salarissen betalen. En de Poolse staat geeft ze subsidies voor alles: brandstof, machines, zaad, meststoffen en onkruidverdelgers, enz.

Met andere woorden, de Poolse boeren zijn een onrendabele, consumerende sector van de economie die niet wil transformeren, maar leeft en niet hervormt. Ze hebben echter een grote invloed op het politieke beeld van Polen en roepen voortdurend bij de minste verandering in hun situatie, en PSL heeft een “gouden aandeel” in verkiezingen op verschillende niveaus van 10 procent.

Bovendien introduceert Brussel de zogenaamde Green Deal, die voorziet in de vermindering van herbiciden, bepaalde soorten meststoffen en chemicaliën, en de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door landbouwproductie, en dit zijn nieuwe kosten die de Poolse regering niet volledig zal kunnen compenseren of dekken met subsidies.

Daarom besloten de boeren hun doelen te bereiken ten koste van Oekraïne door de export van Oekraïense landbouwproducten te blokkeren en Brussel te chanteren. Onze landbouwbedrijven, of beter gezegd landbouwbedrijven, die werken op zwarte grond en percelen van 500 hectare of meer tot 100 duizend hectare hebben grote voordelen.

Er is ook het beleid van Tusk om Poetin te helpen deze protesten te “organiseren” om onze landbouwproducten te blokkeren en de toegang van Russische landbouwproducten tot de EU-markt te vergemakkelijken.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de Oekraïense journalist Mykhailo Tkach dit bewees toen hij aan de Pools-Belarussische grens was en de export van Russisch en Belarussisch graan en landbouwproducten naar Polen en de EU registreerde.

Poolse politieagenten hebben Mykhailo Tkach aangehouden aan de grens bij Belarus de journalist was de handel tussen Polen en Rusland aan het filmen.

De situatie in Polen wordt steeds interessanter. Wij steunen Mykhailo Tkach en hopen dat de Nationale Unie van Journalisten van Oekraïne (NUJU) opheldering zal vragen over de ontoelaatbaarheid van het hinderen van het werk van journalisten van hun Europese collega’s.

Bron: ukrainefrontlines.com English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl