Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Franse straaljagers onderscheppen Russisch vliegtuig bij Polen

Twee Franse Mirage 2000-5 straaljagers hebben twee Russische SU-30-M vliegtuigen onderschept boven de Baltische Zee en een Russisch AN-72 transportvliegtuig dat in het internationale luchtruim ten noorden van Polen vloog, volgens berichten op vrijdag.

Franse
Franse straaljagers onderscheppen Russisch vliegtuig bij Polen
Hardball – CC BY-SA 4.0 DEED

NAVO’s Air Command zei in een bericht op het sociale media platform X dat de incidenten donderdag plaatsvonden. “Kijk hoe het eruit ziet wanneer twee Franse Mirage 2000-5 gisteren twee Russische SU-30-M vliegtuigen boven de Baltische Zee onderscheppen,” zei NATO’s Air Command.

Het voegde eraan toe: “Direct daarna werden de Franse gevechtsvliegtuigen opnieuw ingezet voor een nieuwe missie, waarbij ze ook een Russische AN-72 onderschepten die in het internationale luchtruim ten noorden van Polen vloog.”

Franse militaire autoriteiten zeiden dat de Russische SU-30-M gevechtsvliegtuigen werden onderschept “voor de kust van Letland,” terwijl het An-72 transportvliegtuig werd onderschept “voor de kust van Litouwen.” Het zei ook dat de Franse jets op donderdag “een opeenvolging van Russische vliegtuigen” onderschepten, waaronder een IL-20 Coot spionagevliegtuig voor de kust van Litouwen.

De NAVO zegt dat haar luchtmachten in Europa vorig jaar “meer dan 300 keer het luchtruim hebben gekozen om Russische militaire vliegtuigen te onderscheppen die het luchtruim van de alliantie naderden, waarbij de meeste onderscheppingen plaatsvonden boven de Baltische Zee”.

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne “heeft de gevaarlijkste veiligheidssituatie in Europa in decennia gecreëerd”, heeft waarnemend NAVO-woordvoerder Dylan White gezegd. “NAVO gevechtsvliegtuigen staan 24 uur per dag klaar om op te stijgen in geval van verdachte of onaangekondigde vluchten in de buurt van het luchtruim van onze bondgenoten,” voegde hij eraan toe.

Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022, waarmee het grootste gewapende conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog begon.

(gs)
Bron: PAP, nato.int, polskieradio.pl by gs

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl