Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Zelensky roept op tot wereldwijde eenheid tegen terreur

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag tijdens een zitting van de parlementaire vergadering van de NAVO een oproep gedaan aan wereldleiders om zich niet terug te trekken in een beleid van isolement te midden van toenemende internationale conflicten.

Zelensky
Oekraïense Zelensky roept op tot wereldwijde eenheid tegen terreur
En nu – dit is het belangrijkste. We zullen niets opgeven.
En we zullen vechten voor elke meter van ons land, voor elke persoon.

Verwijzend naar recente geweldsuitbarstingen, waaronder de invasie van Rusland in Oekraïne en de aanval van Hamas op Israël, onderstreepte Zelensky dat terreur in één deel van de wereld verstrekkende gevolgen heeft, die de veiligheid op wereldschaal beïnvloeden.

Hij verklaarde: “Het enige verschil is dat er een terroristische organisatie is die Israël aanviel en hier is een terroristische staat die Oekraïne aanviel. De bedoelingen zijn verschillend, maar de essentie is hetzelfde.”

Zelensky bekritiseerde ook Iran en beschuldigde het er indirect van betrokken te zijn bij conflicten waarbij zowel Rusland als Israël betrokken zijn. Hij wees op het gebruik van ongeveer 1.000 door Iran ontworpen Shahed drones door Rusland in de afgelopen zes maanden in Oekraïne en verweet Iraanse functionarissen de aanvallen van Hamas op Israël te steunen.

“Iran kan niet zeggen dat het niets te maken heeft met wat er in Oekraïne gebeurt als het Shaheds aan Rusland verkoopt,” zei Zelensky.

“Iran kan niet zeggen dat het niets te maken heeft met wat er gaande is in Israël, als zijn functionarissen beweren dat ze steun verlenen aan wat er gaande is in Israël,” voegde hij eraan toe.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, benadrukte de langdurige banden tussen Teheran en Hamas, maar verklaarde dat er geen bewijs was van Iraanse betrokkenheid bij de meest recente aanslag op Israël.

Bron: PAP, Reuters, polskieradio.pl by (jh/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl