Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Politici sparren in TV debat terwijl Polen aftelt naar verkiezingsdag

Politici van over het hele spectrum hebben klappen uitgewisseld in een televisiedebat op het laatste moment van een parlementaire verkiezingscampagne in Polen.

Politici
Politici sparren in TV debat terwijl Polen aftelt naar verkiezingsdag

In het debat beantwoordden politici van zes verschillende fracties die op zoek waren naar een parlementszetel vragen van presentatoren, terwijl ze ook met elkaar in de clinch gingen over onderwerpen als veiligheid, migratie, de pensioenleeftijd, werkloosheid, privatisering en sociaal beleid.

Het debat panel bestond uit Polen’s conservatieve premier Mateusz Morawiecki, de centrumrechtse oppositieleider Donald Tusk, het linkse parlementslid Joanna Scheuring-Wielgus, de centrumrechtse politicus Szymon Hołownia, de extreemrechtse wetgever Krzysztof Bosak en de regionale politicus Krzysztof Maj en werd uitgezonden door de staatsomroep TVP.

Het debat kwam omdat Polen’s politieke partijen hun campagnes opvoeren in de aanloop naar de verkiezingen die gepland zijn voor 15 oktober.

Nu de verkiezingsdag snel nadert, lijken de regerende conservatieven van het land volgens de meeste recente peilingen een kleine voorsprong te hebben op een oppositie die verdeeld is in afzonderlijke blokken.

Maar als ze de verkiezingen winnen, zijn de regerende conservatieven niet in staat om in hun eentje een meerderheid in het parlement te vormen.

De Polen gaan zondag naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Ze kiezen 460 parlementsleden en 100 senatoren voor een termijn van vier jaar.

Achtenzestig procent van de respondenten op een recente enquête zei dat ze van plan waren om te stemmen in de komende stembusgang.

Polen’s grootste oppositie blok, de Burgercoalitie (KO), won vorige maand een schijnverkiezing gehouden in de centrale stad Wieruszów om het sentiment van de kiezers te meten in de aanloop naar de echte stemming.

Bron: polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl