Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Schuilkelders gesloten in Kyiv: inspecties gaande

Meer dan 4.800 schuilkelders in het hele land zijn al gecontroleerd. Daarvan zijn er 252 gesloten en bijna 900 onbruikbaar, maakte het hoofd van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, Ihor Klymenko, zaterdag bekend.

schuilkelders
citaatfoto- Radio Free Europa

“Het Openbaar Ministerie van de stad Kyiv en de politie voeren huiszoekingen uit in het staatsbestuur van de stad Kyiv met betrekking tot verklaringen van inwoners over de sluiting van een schuilkelder tijdens de Russische nachtelijke aanval waarbij drie mensen om het leven kwamen”, meldde de website Ukrainska Pravda.

Slechts 2 weken geleden, midden mei, tijdens een grootschalige Russische aanval, klaagden inwoners van de hoofdstad over het feit dat veel schuilkelders waren gesloten.

“Er wordt een speciale commissie voor schuilkelders opgericht in de hoofdstad, kondigde de minister van Strategische Industrieën, Oleksandr Kamyszyn, aan, geciteerd door het agentschap Interfax-Oekraïne.

De commissie, bestaande uit gemeentelijke autoriteiten en vertegenwoordigers van de hulpdiensten, politie en andere structuren, moet dagelijks verslag uitbrengen over de voortgang van haar werkzaamheden. Daarnaast zullen de burgemeester van de hoofdstad en minister Kamyszyn willekeurig schuilplaatsen controleren in verschillende wijken van de stad, meldde het IAR nieuwsagentschap van de Poolse radiozender.

“Een negenjarig meisje, haar moeder en een andere vrouw werden gedood door vallend puin nadat ze zich donderdagochtend naar een schuilplaats in Kyiv haastten en ontdekten dat deze gesloten was”, berichtte de website Ukrainska Pravda. Er is een strafrechtelijke procedure gestart.

Bron:: IAR, Ukrainska Pravda, Interfax-Ukraine, polskieradio.pl by (aj) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl