Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Duitse leider dringt aan op herstel Nord Stream

Een vooraanstaande Duitse politicus heeft opgeroepen tot het herstel van de Russisch-Duitse Nord Stream 1-gaspijpleiding, die in september gedeeltelijk werd opgeblazen door niet-geïdentificeerde daders, en zegt dat dit in de toekomst de bilaterale betrekkingen kan helpen herstellen, aldus een rapport.

Duitse
Duitse leider dringt aan op herstel Nord Stream
Pijpleidingen van de Nord Stream-gaspijpleiding opgeslagen in het Mussalo-havengebied van Kotka – Auteur Kymi CC BY-SA 3.0

Michael Kretschmer, die de gouverneur van Duitsland’s oostelijke deelstaat Saksen is, heeft herhaaldelijk gesuggereerd dat de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen, ontworpen om Russisch aardgas naar Duitsland te brengen via de Oostzee, “moeten worden herbouwd,” heeft Polen’s interia.pl website gemeld.

Vorige week zei het Duitse nutsbedrijf E.ON, dat een aandeel heeft in Nord Stream 1, dat het herstel van de twee pijpleidingen mogelijk was, aldus de website.

Opties in energiebeleid openhouden

In een interview met het tijdschrift Focus op zondag zei Kretschmer dat het herstel van Nord Stream 1 100 miljoen euro zou kosten en Duitsland in staat zou stellen “zijn opties in het energiebeleid open te houden”, zoals geciteerd door interia.pl.

Kretschmer, die de Duitse conservatieve CDU-partij vertegenwoordigt, zei: “Deze infrastructuur is ongeveer 8 miljard euro waard en kan zowel waterstof als gas vervoeren. Na het vertrek van [de Russische president Vladimir] Poetin kan de pijpleiding zijn opvolger helpen onze economische banden te herstellen.”

Kretschmer voegde daaraan toe, zoals geciteerd door interia.pl: “Hij kan hoe dan ook nog worden gerepareerd. Maar binnenkort zal de schade onomkeerbaar worden.”

Hij gaf toe dat “de oorlog helaas niet in de komende weken zal eindigen,” maar stelde dat “de pijpleiding nu moet worden gerepareerd, om over vijf jaar een optie te zijn,” aldus interia.pl.

‘Het is riskant om te zeggen dat Nord Stream niet nodig is’

De interviewer van Focus merkte op dat de Nord Stream-pijpleidingen in Oost-Europa veel stof deden opwaaien, en vroeg Kretschmer waarom dit voor hem minder belangrijk was dan de betrekkingen met Rusland, aldus interia.pl.

Kretschmer antwoordde, zoals geciteerd door interia.pl: “Vanuit het oogpunt van Duitsland is de levering van energie aan Duitsland het belangrijkst.”

Hij voerde aan dat de vraag naar elektriciteit in zijn land stijgt, en voegde eraan toe dat vloeibaar aardgas (LNG) “duur” is en “een even grote klimaatvoetafdruk” achterlaat als installaties die met bruinkool worden gestookt,” aldus interia.pl.

Om deze redenen, “is het riskant om te zeggen dat Nord Stream niet nodig is,” vertelde Kretschmer Focus, volgens de Poolse website.

Hij voegde eraan toe, zoals geciteerd door interia.pl: “In het belang van toekomstige generaties is het belangrijk dat het operationeel is.”

Kretschmer verklaarde ook dat de betrokkenheid van Duitsland in het helpen van Oekraïne om de Russische invasie af te slaan, “het potentieel van Berlijn als bemiddelaar in potentiële vredesonderhandelingen heeft verminderd,” meldde interia.pl.

Hij was het eens met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz dat “Vladimir Poetin voorlopig niet wil onderhandelen”, aldus interia.pl.

Kretschmer benadrukte echter dat “er meer diplomatieke inspanningen moeten worden geleverd”, in samenwerking met de Verenigde Staten, China, India en “andere grote landen”, aldus interia.pl.

Bron: interia.pl, focus.de, polskieradio.pl by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl