Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Duitse cybertopambtenaar bedreigd met ontslag

Het hoofd van het Duitse agentschap voor cyberveiligheid zal naar verwachting uit zijn functie worden ontheven vanwege banden met de Russische federale veiligheidsdienst, hebben persbureaus gemeld.

Duitse cxvxbxc

Arne Schönbohm wordt verondersteld contacten te hebben onderhouden met Russische veiligheidsfunctionarissen via een controversiële non-profit genaamd Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e.V. (Cyber Security Council Germany), meldde de Poolse website biznesalert.pl op maandag, onder vermelding van de Duitse krant Handelsblatt.

Schönbohm leidt het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), een in Bonn gevestigde afdeling van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken belast met het toezicht op de IT-beveiliging van het land, schreef biznesalert.pl.

Een Duitse non-profit geïnfiltreerd door de FSB?

In regeringskringen in Berlijn wordt onofficieel gesproken dat de Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e.V. mogelijk wordt gestuurd door de Russische federale veiligheidsdienst, de FSB.

Volgens Handelsblatt, “de leden van de organisatie omvatten grote en middelgrote Duitse bedrijven, exploitanten van kritieke infrastructuur, veel van de Duitse deelstaten en federale instellingen, evenals deskundigen en politieke besluitvormers op het gebied van cyberveiligheid,” zoals geciteerd door biznesalert.pl.

Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e.V. verenigt energiereuzen EnBW, Eon en Vattenfall, het Chinese technologieconcern Huawei, maar ook een Duitse vakbond, de politiebond en het federale ministerie van Volksgezondheid, schreef Handelsblatt, zoals gemeld door biznesalert.pl.

Duitslands hoogste cyberambtenaar ontslagen?

Ondertussen is Schönbohm lang beschouwd als een controversieel figuur door Duitse veiligheidsexperts, merkte de Poolse website op.

Bijvoorbeeld, hij had geen bezwaren geuit tegen het idee van samenwerking met de Chinese reus Huawei op de ontwikkeling van 5G draadloze netwerken, die brede cyberveiligheid zorgen heeft gewekt, voegde biznesalert.pl eraan toe.

Te midden van suggesties van een mogelijke link met Rusland, verwacht het Handelsblatt dat de BSI-chef uit zijn functie zal worden ontheven, meldde biznesalert.pl.

Maandag is dag 229 van de Russische inval in Oekraïne.

Bron: biznesalert.pl, Reuters, politico.eu, handelsblatt.com, polskieradio.pl by (pm) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl