Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

VN-conferentie over wederopbouw Oekraïense steden

Duizenden internationale beleidsmakers, zakelijke leiders en academici zijn massaal naar de zuidelijke Poolse stad Katowice getrokken voor een grote VN-conferentie over stedelijke ontwikkeling.

bx
Katowice – Koszutka. Aleja W. Korfantego 35. Spodek – Marek Mróz CC BY-SA 4.0

Het 11e World Urban Forum begint op maandag en loopt tot donderdag, en richt zich op onderwerpen als groene steden, innovatie en stadsplanning, evenals vluchtelingenbeleid, aldus functionarissen.

Met de Russische agressie tegen Oekraïne, wordt ook verwacht dat de conferentie de wederopbouw van Oekraïense steden na de oorlog zal bespreken, meldde het IAR nieuwsagentschap van de Poolse omroep.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki is gepland om het evenement te openen in het Internationaal Congrescentrum in Katowice op maandagochtend.

Het World Urban Forum wordt om de twee jaar gehouden. De 2020 conferentie vond plaats in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Polen’s Katowice was in 2018 gastheer van de VN’s COP24 klimaatveranderingsconferentie, die ongeveer 21.500 deelnemers uit bijna 200 landen trok, volgens ambtenaren.

Bron: IAR, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl