Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Record LNG-leveringen voor Polen in mei: ambtenaren

Polen heeft vorige maand een record 450.000 metrische ton vloeibaar aardgas (LNG) beveiligd van internationale leveranciers, terwijl het alternatieven zoekt voor Russisch gas na Moskou’s invasie in Oekraïne, volgens ambtenaren.

Record

Record LNG-leveringen voor Polen in mei
Citaatfoto: Clean Fuel (Offshore Energy) @LNGWN Courtesy of PGNiG

Een totaal van zes zendingen LNG kwamen aan in Polen’s Świnoujście terminal in mei, meldde staatspersbureau PAP.

De laatste zending van 73.000 metrische ton arriveerde op dinsdag in de noordwestelijke Poolse haven vanuit de Verenigde Staten, kondigde staatsgasbedrijf PGNiG aan.

450.000 metrische ton LNG in mei

“We hebben nog nooit zoveel LNG zendingen in een enkele maand verkregen – in totaal hebben we in mei 450.000 ton LNG ontvangen,” zei PGNiG in een verklaring.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de hoeveelheid LNG die in mei werd binnengehaald genoeg was om al zijn huishoudelijke klanten gedurende tweeënhalve maand te bevoorraden “in de lente-zomerperiode”.

20 LNG-transporten tot nu toe in 2022

“We hebben tot nu toe 20 LNG zendingen ontvangen in Świnoujście dit jaar, een stijging van een derde ten opzichte van de overeenkomstige periode van vorig jaar,” kondigde PGNiG aan.

Eerder deze maand, ontving het Poolse gasbedrijf ook één LNG levering in de Litouwse terminal van Klaipėda, zeiden ambtenaren.

Het LNG werd vervolgens hervergast en naar Polen gestuurd via een nieuwe Pools-Litouwse interconnector, werden verslaggevers verteld.

Polen koopt meer LNG om energiezekerheid te stimuleren

PGNiG zei dat het de aankopen van LNG opvoerde “als gevolg van de spanningen veroorzaakt door de Russische agressie tegen Oekraïne en verminderingen in gasleveringen uit het Oosten.”

Bron: PAP, money.pl, pgnig.pl, polskieradio.pl by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl