Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Britse regering stuurt raketwerpers naar Oekraïne

De Britse regering zal meerdere M270 raketwerpers ter beschikking stellen om Oekraïne te helpen in de strijd tegen het Russische offensief in het oosten van het land.

Britse

Britse M270 vuurt op Otterburn Training Area in 2015 – auteur Cpl Jamie Peters RLC OGL v1.0

De stap werd aangekondigd door de Britse minister van Defensie Ben Wallace in de vroege uren van maandag, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

“Deze zeer capabele meervoudige lanceer raketsystemen zullen onze Oekraïense vrienden in staat stellen zich beter te beschermen tegen het brute gebruik van lange afstand artillerie, die de strijdkrachten van [Russische president Vladimir] Poetin zonder onderscheid hebben gebruikt om steden plat te gooien,” zei Wallace.

[b]Nieuwe artillerie “om Oekraïne te verdedigen, in Oekraïne”[/b]

De M270-raketsystemen voor meervoudige lancering op rupsbanden kunnen doelen raken tot op een afstand van 80 kilometer, aldus functionarissen.

Londen heeft benadrukt dat ze alleen zullen worden gebruikt “om Oekraïne te verdedigen, in Oekraïne,” en niet om doelen in Rusland aan te vallen.

Het Verenigd Koninkrijk zei dat het nauw had samengewerkt met de Verenigde Staten.

De aankondiging van Groot-Brittannië komt dagen na een soortgelijke beslissing van Washington.

Vorige week zeiden de VS dat ze Oekraïne vier op trucks gemonteerde artilleriesystemen voor de middellange afstand, HIMARS, zouden sturen.

Tegelijkertijd benadrukte president Joe Biden dat de VS Oekraïne “niet aanmoedigen of in staat stellen om buiten zijn grenzen toe te slaan”, meldde het persbureau PAP.

Maandag is dag 103 van de Russische invasie in Oekraïne.

Bron: PAP, Reuters, bbc.com, polskieradio.pl by (pm)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl