Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Oekraïne voert cyberoorlog tegen Rusland

De vicepremier van Oekraïne Mykhailo Fedorov heeft gezegd dat zijn land verwikkeld is in een cyberoorlog tegen Rusland en de mythe van Moskou’s cyberweldadigheid wil ontzenuwen te midden van de militaire invasie van het Kremlin.

Oekraïne

Oekraïne voert cyberoorlog tegen Rusland

Hij maakte de opmerking tijdens een bezoek aan Polen op dinsdag, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

Fedorov, die ook Oekraïne’s minister voor digitale transformatie is, vertelde verslaggevers: “Deze cyberoorlog wordt de hele tijd gevoerd.”

De mythe van de Russische macht ontkrachten

Hij voegde eraan toe: “Net zoals ons heldhaftige leger de mythe van Rusland als ’s werelds op één na grootste militaire macht heeft ontkracht, heeft onze IT-staf, ons cyberleger, de mythe van Rusland als cybermacht ontmaskerd.”

“Toen de Russische invasie begon, begonnen we met operaties die de cyberspace-infrastructuur van de Russische Federatie ernstig verwoestten,” onthulde Fedorov.

Diia mobiele app

Hij sprak ook over de mobiele app van Oekraïne, Diia, die de regering helpt bij het leveren van openbare diensten en het onderhouden van contact met mensen ondanks de oorlog, meldde het persbureau PAP.

Diia, dat momenteel 18,5 miljoen gebruikers telt, stelt overheidsinstanties in staat financiële hulp te bieden aan degenen die door de oorlog zijn getroffen, terwijl gewone Oekraïners de kans krijgen om bijvoorbeeld de bewegingen van Russische troepen te melden en naar de publieke televisie te kijken, aldus Fedorov.

Onderscheiding voor Fedorov

Tijdens zijn verblijf in Polen op dinsdag, verscheen Fedorov via videoverbinding op de Cybersec 2022 conferentie, die werd gehouden in de Zuid-Poolse stad Katowice.

Tijdens het evenement ontving Fedorov de Europese Cybersec Award voor 2022 “voor het opbouwen van de cybermacht van zijn land en voor het bestrijden van Rusland,” zeiden de organisatoren.

Bron: PAP, cyberdefence24.pl, Polskie Radio by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl