Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Geroofd goud gevonden op dode Russische soldaten

Oekraïense mortuarium werknemers zeggen dat ze grote hoeveelheden geroofd gouden sieraden hebben gevonden op de lichamen van Russische soldaten gedood in de oorlog tussen de twee landen, heeft een Poolse website gemeld.

Geroofd

Geroofd goud gevonden op dode Russische soldaten

In het door oorlog verscheurde Oekraïne worden de lijken van de gesneuvelde militairen van Vladimir Poetin routinematig op een koeltrein geladen, meldde de website polskatimes.pl.

Werknemers van mortuaria melden dat de zakken van Russische soldaten vaak handvol goud bevatten, naar alle waarschijnlijkheid gestolen van Oekraïense burgers, aldus polskatimes.pl.

Goud in de zakken

Oekraïense leger ambtenaren toonden een dergelijke koelwagen aan verslaggevers van de Qatari Al-Jazeera Engels TV-kanaal, polskatimes.pl gemeld.

Bij het openen van enkele van de tientallen witte lijkzakken, produceerden ze vuistvol juwelen uit de uniformen van de dode mannen, volgens de Poolse website.

Er wordt aangenomen dat de Russische troepen de kostbaarheden, waaronder gouden ringen en kettingen, stalen van de Oekraïense burgerbevolking, polskatimes.pl zei.

Oorlogsmisdaden

Plunderingen door het binnenvallende leger van Poetin zijn goed gedocumenteerd, meldde polskatimes.pl.

Bovendien onderzoeken aanklagers, zowel lokaal als internationaal, honderden andere mogelijke oorlogsmisdaden gepleegd door Russische troepen, waaronder massamoorden, martelingen en verkrachtingen, aldus de website.

Kolonel Volodymir Liamzin van het Oekraïense leger vertelde Al-Jazeera dat de lichamen in de trein “zo lang als nodig is zullen worden bewaard,” eraan toevoegend dat Oekraïne van plan was “de Russische doden beter te behandelen dan zij Oekraïense burgers hebben behandeld.”

Liamzin zei dat de regering in Kiev “zal beslissen” wat te doen met de lichamen “omdat de Russen weigeren ze mee te nemen,” meldde polskatimes.pl.

Volgens de Oekraïense militaire autoriteiten, heeft Rusland bijna 27.000 soldaten verloren sinds het Polen’s oostelijke buurland binnenviel in februari.

Ondertussen beweert het Kremlin dat ongeveer 1.300 van zijn troepen zijn gedood in Oekraïne, volgens polskatimes.pl.

Vrijdag is dag 79 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

Bron: polskatimes.pl, ukrinform.net, dailymail.co.uk, Polskie Radio by (pm/gs)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl