Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Bataljon Russische troepen vernietigd bij de Donets

Oekraïense strijdkrachten hebben een bataljon Russische troepen vernietigd die probeerden de rivier de Donets over te steken, een nog grotere klap voor het Kremlin dan het recente zinken van het Moskva oorlogsschip, volgens een Poolse website.

hnbgr

Bataljon Russische troepen vernietigd bij de Donets
Citaatfoto: Ukraine Weapons Tracker/Twitter.com

Bijna 500 Russische soldaten werden gedood of gewond tijdens de mislukte oversteek van de rivier in het oosten van Oekraïne, meldde The New York Times.

Oekraïense strijders vernietigden ook ongeveer 80 stuks Russische apparatuur tijdens de aanval.

De slag om de Donets

De slag vond plaats op 11 mei, toen Rusland 550 troepen van de 74e Gemotoriseerde Geweerbrigade van het 41e Gecombineerde Leger stuurde om de rivier de Donets over te steken.

De eenheid moest de rivier oversteken bij Bilohorivka in de oostelijke Luhansk regio van Oekraïne.

Een succesvolle manoeuvre zou het Russische leger in staat hebben gesteld om de Oekraïense troepen te omsingelen in de buurt van Rubizhne, aldus de Poolse website.

Echter, de Oekraïense artillerie beschoot verschillende Russische pontonbruggen en decimeerde de Russische troepen, waardoor hun uitrusting rond de rivier veranderde in een stapel rokende wrakstukken, meldde tvp.info.

Grote klap voor Rusland

De bloedige nederlaag van Rusland bij Bilohorivka is een nog grotere klap voor het Kremlin dan het tot zinken brengen van haar Moskva-kruiser, aldus het Oekraïense persbureau Unian.

Het debacle leidde ook tot felle kritiek van Russische oorlogsbloggers, die legercommandanten beschuldigen van incompetentie.

Een blogger met 2,1 miljoen volgers op de sociale-messaging app Telegram viel de “domheid” van de Russische militaire leiding aan.

Een andere populaire blogger beschreef het optreden van de commandanten tijdens de mislukte rivieroversteek als “directe sabotage”, meldde tvp.info.

Maandag is dag 82 van Ruslands invasie in Oekraïne.

Bron: tvp.info, nytimes.com, bbc.com, polskieradio.pl by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl