Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Verkeersregels Polen strenger, zwaardere boetes

Polen heeft zaterdag strengere verkeersregels en zwaardere boetes voor Poolse bestuurders ingevoerd, in een poging om de verkeersveiligheid te verbeteren…
Verkeersregels

Verkeersregels Polen strenger, zwaardere boetes
Kolanin – Praca własna CC0

Onder de nieuwe regels, gaat de maximale boete voor verkeersovertredingen omhoog van 5.000 złoty (EUR 1.080, USD 1.215) naar 30.000 złoty (EUR 6.500, USD 7.300).

Volgens de Poolse vice-minister van Infrastructuur Rafał Weber worden de zwaarste boetes ingevoerd voor het gevaarlijkste gedrag op de weg.

Bestuurders die voetgangers op oversteekplaatsen niet respecteren, krijgen een boete van niet minder dan 3.000 zloty. Wie de maximumsnelheid met meer dan 30 km/u overschrijdt, krijgt een boete van minstens 800 zloty.

Andrzej Duda heeft het plan ondertekend nadat het met een overweldigende meerderheid was goedgekeurd door beide kamers van het parlement, meldde het staatspersbureau PAP.

Volgens een deskundige die door het dagblad Dziennik Gazeta Prawna werd geciteerd, bieden de nieuwe regels voetgangers meer wettelijke bescherming, wat tot minder ongevallen op de oversteekplaats zou kunnen leiden, als de politie er naar behoren op toeziet.

De nieuwe regels introduceren ook de eerste significante verhoging van de boetes in jaren, meldde PAP.

Het plan maakt deel uit van het nieuwe verkeersveiligheidsinitiatief van de Poolse regering, onthuld in juli, en gericht op het veiliger maken van ’s lands snelwegen en binnenwegen voor reizigers.

Bron: PAP, Dziennik Gazeta Prawna, Radio Polskie

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl