Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Russisch schip met dronken bemanning vast in Polen

Polen’s grenswacht heeft een Russisch drogeladingschip aangehouden dat plotseling in de richting van de Poolse kust was gevaren, en bleek te worden geleid door een beschonken kapitein.
bhffd

Russisch schip met dronken bemanning vast in Polen
Ruslana – IMO 9352339 Callsign PECW – citaatfoto Farid Mernissi/Wikimedia

Het incident gebeurde voor de kust van Polen om 4 uur op zaterdag, meldde het staatspersbureau PAP. Een Russisch schip, MS Ruslana, voer van Klaipeda, Litouwen, toen het plotseling de vaargeul verliet en met grote snelheid op weg was naar Polen’s Sobieszewska eiland.

“Het schip reageerde niet op signalen van de Poolse Reddingsradio, dus meldden we de zaak aan de grenswacht,” vertelde Magdalena Kierzkowska, de woordvoerster van Polen’s Zee Autoriteit, aan PAP.

“Ongeveer een kilometer van het eiland, maakte het Russische schip een scherpe draai van 180 graden en verwijderde zich van de kust, waarna het voor anker ging in de haven van Gdańsk,” meldde de portalmorski.pl website.

“Een vaartuig van de Grenswacht werd onmiddellijk naar het Russische schip gezonden en agenten vonden ongeveer 1 promille alcohol in het bloed van de kapitein, terwijl zijn twee assistenten beiden ongeveer 1,5 promille alcohol in hun bloed hadden,” vertelde Andrzej Juźwiak, de woordvoerder van het kantoor van de Grenswacht in de stad Gdańsk, aan PAP.

MS Ruslana wordt vastgehouden totdat de eigenaar technische problemen aanpakt en verdere beslissingen zullen worden genomen na een nieuwe inspectie, meldde PAP.

Het Russische droge ladingschip van Chinese makelij is bijna 120 meter lang en 15 meter breed, met een laadvermogen van 7.697 ton en een waterverplaatsing van 10.301 ton, merkte de website portalmorski.pl op.

Bron: PAP, portalmorski.pl, Radio Polskie

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl