Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Senaatsvoorzitter ontvangt brief met doodsbedreigingen

Polen’s Senaatsvoorzitter Tomasz Grodzki zei dat hij vrijdagmiddag een brief ontving met explosief materiaal en doodsbedreigingen.

Senaatsvoorzitter

Tomasz Grodzki senaatsvoorzitter – auteur
– Adam Nurkiewicz – CC BY-SA 3.0 PL

Grodzki voegde eraan toe dat het pakket, aan hem geadresseerd, per post werd verzonden en werd gecontroleerd door de beveiliging van de Senaat.

De politie van Warschau zei zaterdag dat ze de zaak al aan het onderzoeken was.

Eerder deze maand, zei minister van Justitie Zbigniew Ziobro dat aanklagers in Polen doodsbedreigingen zullen onderzoeken die naar sommige politici zijn gestuurd, met inbegrip van oppositieleider Donald Tusk.

Op 1 november publiceerde Tusk, een voormalige premier, een korte video op Twitter waarin hij een brief beschreef met doodsbedreigingen.

Vergelijkbare brieven werden die dag verzonden naar een aantal andere belangrijke oppositie politici en journalisten, meldt Polen’s PAP nieuwsagentschap.

Tusk zei in de video dat de brief naar hem werd gestuurd op wat de 56e verjaardag zou zijn geweest van Paweł Adamowicz, de burgemeester van de Noord-Poolse stad Gdańsk die in 2019 overleed aan ernstige wonden toegebracht door een met een mes gewapende aanvaller tijdens een high-profile liefdadigheidsevenement.

“Ik zal een gevechtsmes in je maag steken, net zoals Stefan Wilmont deed met … Adamowicz,” zei de brief, volgens Tusk.

Hij veroordeelde de bedreigingen als onderdeel van “een golf van haat, minachting en geweld in opmars in Polen,” waarvoor hij de leider van de regerende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, Jarosław Kaczyński, de schuld gaf.

“U bent direct verantwoordelijk voor dit als het hoofd van het regerende kamp en als de vice-premier voor veiligheidszaken,” zei Tusk in de video, zich richtend tot Kaczyński.

Bron: Polish Radio (Engllish version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl