Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse regering keurt nationale waterstofstrategie goed

De Poolse regering heeft dinsdag een nationale waterstofstrategie aangenomen die oproept tot het creëren van vijf “waterstof valleien” in het land tegen 2030, naast andere doelstellingen, meldde het IAR nieuwsagentschap van de publieke omroep.
Poolse regering

Poolse regering keurt nationale waterstofstrategie goed

De nieuwe waterstof industrie is ingesteld om Polen’s inspanningen in het streven naar klimaatneutraliteit te helpen, in lijn met Europese en wereldwijde trends, zeiden ambtenaren.

Met dat in gedachten, streeft de regering ernaar om de productie van schone waterstof te vergemakkelijken, zei het Poolse klimaat en milieu ministerie in een verklaring.

De productie van emissieloze waterstof uit fossiele brandstoffen zal worden ondersteund wanneer het gebruik van koolstof afvang en opslag technologie (CCS) met zich meebrengt, voegde de verklaring eraan toe.

Een ander doel van het plan is om de Poolse economie te helpen concurrerender te worden, aldus het ministerie.

Polen’s waterstofstrategie tot 2030 omvat doelstellingen zoals het ontwikkelen van moderne waterstoftechnologie in de energie- en verwarmingssector, en van waterstof een alternatieve brandstof in het vervoer te maken, meldde IAR.

Andere doelstellingen omvatten het ondersteunen van de decarbonisatie van productieprocessen; het ontwikkelen van een veilig en goed presterend systeem voor de transmissie, distributie en opslag van waterstof; en het creëren van een stabiel regelgevend kader voor de sector, zei het ministerie in haar verklaring.

Polen’s premier Mateusz Morawiecki vertelde vorige maand op een zakenconferentie dat zijn land ’s werelds vijfde grootste producent van waterstof was.

Bron: IAR, PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl