De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse regering beveelt COVID-19-booster aan voor 50+

De Poolse regering heeft dinsdag een boosterdosis van het COVID-19 vaccin aanbevolen voor gezondheidswerkers en mensen boven de 50.
Poolse regering

Poolse regering beveelt COVID-19-booster aan voor 50+
Flesjes met het Moderna COVID-19-vaccin zitten op een tafel ter voorbereiding op vaccinaties op Kadena Air Base, Japan, 4 januari 2021. Als onderdeel van de DoD-strategie voor het prioriteren, verspreiden en toedienen van het COVID-19-vaccin. (Foto van de Amerikaanse luchtmacht door Airman 1st Class Anna Nolte) CC0

Vice-minister van Volksgezondheid Waldemar Kraska vertelde verslaggevers dat de booster injectie ten minste zes maanden na de tweede injectie zou worden toegediend.

Premier Mateusz Morawiecki zei dat het doel was “de best mogelijke bescherming te bieden aan degenen die het grootste risico lopen op ernstige ziekte”.

Ambtenaren hebben eerder een derde dosis aanbevolen voor mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem.

Polen heeft tot nu toe meer dan 19,6 miljoen eerste doses COVID-19 vaccins toegediend, terwijl meer dan 19,2 miljoen mensen volledig zijn ingeënt, bleek uit gegevens van het ministerie van volksgezondheid op dinsdag.

Het totaal omvat twee-dosis vaccins van Pfizer-BioNTech, Moderna en AstraZeneca, evenals Johnson & Johnson’s eenmalige vaccin.

Polen op dinsdag meldde 711 nieuwe coronavirus infecties en 15 meer sterfgevallen in verband met COVID-19, waardoor het land’s totaal aantal gevallen tijdens de pandemie op 2.899.008 en dodelijke slachtoffers op 75.503 komt.

Ambtenaren hebben gewaarschuwd dat het aantal COVID-19-besmettingen in het land de komende weken kan stijgen als de Delta-variant van het coronavirus zich sneller begint te verspreiden.

De minister van Volksgezondheid Adam Niedzielski zei eerder deze maand dat het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in het land tegen eind september zou kunnen oplopen tot 1.000 en vervolgens tot 5.000 tegen eind oktober.

Bron: IAR, PAP, Reuters, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl