De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Defensie minister belooft Polen’s leger te upgraden

Polen’s minister van defensie heeft woensdag een plan aangekondigd om meer Black Hawk helikopters te kopen voor speciale operaties troepen en verdere stappen om de strijdkrachten van het land te upgraden.
Defensie

Defensie minister belooft Polen’s leger te upgraden
Boxer MRAV amfibisch gepantserd verkenningsvoertuig van de Duitse strijdkrachten – foto Heldt / PD

Mariusz Błaszczak sprak op de internationale Defence24 Day conferentie, die in Warschau bijeenkwam om een scala van militaire en veiligheid onderwerpen te bespreken, met inbegrip van manieren om Polen’s strijdkrachten te moderniseren en de rol van binnenlandse producenten in het proces.

Błaszczak vertelde de bijeenkomst dat het overheersende doel van de moderniseringsdrift was om “Polen sterker en veiliger te maken.”

Polen’s regering keurde op dinsdag de begroting van het land voor 2022 goed, die een fikse stroom van contant geld op defensie en veiligheid verzekert, volgens ambtenaren.

De defensie-uitgaven van het land zullen naar verwachting op 2,2 procent van het BBP staan volgend jaar, meldde staatspersbureau PAP.

De tweedaagse Defence24 Day conferentie in de Poolse hoofdstad omvat debatten over onderwerpen zoals het gebruik van onbemande luchtvaartuigen voor veiligheids- en defensiedoeleinden, meldde het IAR nieuwsagentschap van de publieke omroep Poolse Radio.

Het evenement wordt gehouden in Warschau’s EXPO XXI expositiecentrum onder auspiciën van het Poolse ministerie van Defensie, de president’s National Security Bureau (BBN), het ministerie van Staatsactiva, en het regeringscentrum voor veiligheid (RCB).

De Poolse radio is mediapartner van het evenement, dat tot donderdag duurt.

Velen vragen zich af of de beloften nu wel ingevuld zullen worden, omdat dit voorheen nog wel eens mislukte.

Bron: IAR, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl