Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Bestuurder betrapt met 250 km/u op Poolse weg

De politie in West-Polen zegt dat ze deze week een auto hebben ontdekt die bijna 250 km/u reed en hem achtervolgde, tot verbazing van de bestuurder, die nu voor de rechtbank staat.
dfssgfd

Mercedes-Benz SLS AMG (C 197) – auteur M 93 – Eigenes Werk CC BY-SA 3.0 de

Agenten van het speciale Speed-team van de Poolse politie zagen een Mercedes met een snelheid van 249 km/u over de snelweg S3 rijden, meer dan het dubbele van de limiet van 120 km/u, zei Grzegorz Jaroszewicz, een woordvoerder van de politie in de stad Gorzów Wielkopolski, op woensdag.

Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in en stopten uiteindelijk de auto, waarvan de bestuurder “verbaasd was over de prestaties van het politievoertuig”, voegde Jaroszewicz eraan toe.

Vol ongeloof dat de politie hem had ingehaald, vertelde de 40-jarige man uit de centrale provincie Mazowieckie de agenten dat hij naar een zakelijke bijeenkomst was gehaast, vertelde Jaroszewicz aan verslaggevers.

Het Speed-team besloot dat een boete van een paar honderd zloty onvoldoende zou zijn voor dergelijke snelheidsovertredingen en verwees de zaak naar de rechtbank, meldde het staatspersbureau PAP.

Het zei dat Poolse rechters het in dergelijke gevallen meestal met de politie eens zijn en vaak zware financiële sancties opleggen tot enkele duizenden zloty’s.

Er is geen tekort aan snelheidsduivels onder Poolse automobilisten, zo blijkt uit politiegegevens. De wegen in het land zijn notoir gevaarlijk en het aantal voetgangers dat op straat om het leven komt is het hoogste in Europa, meldt het persbureau IAR van de Poolse radio.

In juli keurde de regering een wetsvoorstel goed om de verkeerswetten van het land aan te scherpen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Volgens het wetsvoorstel zou de maximale boete voor verkeersovertredingen stijgen van 5.000 złoty (USD 1.290, EUR 1.100) naar 30.000 złoty (USD 7.700, EUR 6.500).

Ondertussen zou de minimumboete voor bestuurders die voetgangers op zebrapaden niet respecteren, in sommige gevallen oplopen tot 1.500 złoty (389 dollar, 326) en voor recidivisten een boete van 3.000 złoty (770 dollar, 650 EUR).

Wie de snelheidslimiet met meer dan 30 km/u overtreedt, krijgt een boete van maar liefst 1.500 zloty.

De wijzigingen worden naar verwachting in december van kracht.

Bron: PAP / Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl