Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Pride of Poland paardenveiling brengt 1,59 milj. euro op

De wereldberoemde Pride of Poland Arabische paardenveiling in Janów Podlaski, oost Polen, bracht dit jaar EUR 1,59 miljoen op, zeiden ambtenaren op maandag.
Pride of Poland

Pride of Poland paardenveiling brengt 1,59 milj. euro op
Koń arabski – auteur Trescastillos – CC BY-SA 4.0

Een totaal van 14 paarden, gefokt op locaties met inbegrip van de befaamde door de staat gerunde stoeterij in Janów Podlaski, werden verkocht op de jaarlijkse veiling op zondag.

Een 11-jarige hengst genaamd Equator en negen-jarige merrie Emandorissa, beide gefokt in Michałów, een andere bekende boerderij in Polen, brachten de hoogste prijs van EUR 450.000 per stuk op. Equator werd gekocht door een koper uit Saoedi-Arabië, terwijl Emandorissa werd verkocht aan een bieder uit Qatar.

Een ander hoog bod was 250.000 euro voor de merrie Brodnica uit Janów Podlaski.

De veiling was “een succes van de Poolse Arabische paardenfokkerij,” zei minister van Landbouw Grzegorz Puda, zoals geciteerd door het staatspersbureau PAP.

“Paardenfokkerij is onze nationale trots,” voegde hij eraan toe.

Vorig jaar, wisselden 10 van de 21 te koop aangeboden paarden van eigenaar. De veiling bracht in totaal 1.587.000 euro op. Het duurste paard was toen de merrie Perfinka, die 1,25 miljoen euro opbracht.

In 2015 werd een recordbedrag van 1,4 miljoen euro betaald voor de 10-jarige merrie Pepita, waarbij de veiling samen 4 miljoen euro opbracht.

Bron: PAP, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl