Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Politie Polen richt zich op vaccinatie site brandstichter

Een speciale politie task force is opgezet om de man te identificeren en te arresteren die brand stichtte in een vaccinatie centrum in Zamość, zuidoost Polen, zei politie chef Jarosław Szymczyk afgelopen woensdag.
politie

Politie Polen richt zich op vaccinatie site brandstichter

Szymczyk vertelde de publieke omroep Poolse Radio dat “het slechts een kwestie van tijd is” voordat de man wordt aangehouden, aangezien de politie een video van CCTV-camera’s van de plaats van de brandstichting aanval heeft gepubliceerd.

“We vroegen de lokale gemeenschap om samen te werken met de politie … we hebben veel informatie ontvangen, die we grondig onderzoeken,” zei Szymczyk.

“We waarderen elk stuk ervan,” voegde hij eraan toe.

In de afgelopen weken, heeft Polen een aantal aanvallen gezien door anti-vaxxer groepen op COVID-19 vaccinatiecentra op verschillende locaties in het land.

In een dergelijk incident, werd een mobiele vaccinatie site in de zuidoostelijke stad Zamość aan het begin van deze maand in brand gestoken, wat de Poolse minister van Volksgezondheid Adam Niedzielski ertoe aanzette een beleid van “nultolerantie voor dergelijk gedrag” uit te roepen.

Vorige week, probeerden in de centrale stad Grodzisk Mazowiecki, een groep mensen van een organisatie genaamd “Poolse Gele Vesten” zich een weg te banen naar een vaccinatie site, waarvan het personeel weigerde hen binnen te laten, meldde het staatspersbureau PAP.

De organisatie beweert te vechten voor vrijheid en zich te verzetten tegen “de wetteloosheid van de regering en de politie.” Het post inhoud op sociale media om het publiek te ontmoedigen COVID-19 shots te nemen.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki vertelde verslaggevers eerder deze week dat sommige van de aanvallers in Grodzisk Mazowiecki strafbare bedreigingen hadden geuit en als gevolg daarvan waren aangehouden.

Morawiecki zei ook dat zijn regering strenge maatregelen zou nemen tegen anti-vaxxers, die zich trouwens enorm aan het uitbreiden zijn en zelfs in legeruniformen rondlopen.

Bron: IAR, Radio Polskie (Engish version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl