Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Lubin – Poolse politie houdt man aan waarna deze sterft

Enkele honderden mensen hebben een protest geënsceneerd voor een politiebureau in Lubin, zuidwest Polen, over de dood van een 34-jarige man die door agenten werd vastgehouden, hebben nieuwsmedia gemeld.
Lubin

Lubin – Poolse politie houdt man aan waarna deze sterft
Fotocitaat: Twitter.com

Demonstranten gooiden op zondag flessen, stenen en molotov cocktails naar de gevel van het hoofdkwartier van de politie, terwijl een menigte van ongeveer 30 het gebouw bestormde, Polen’s PAP nieuwsagentschap meldde.

In reactie, heeft de politie de menigte met traangas vergast en 30 van de meest agressieve demonstranten vastgehouden, volgens ambtenaren.

Het incident deed zich voor nadat de lokale politie op vrijdagochtend een man aanhield waarvan zij zeiden dat hij zich op een agressieve manier gedroeg.

Op viraal gegaan videomateriaal was te zien hoe vier agenten probeerden de man te bedwingen en in een politievoertuig te zetten. In de video probeert de man zich los te maken, schreeuwt en roept om hulp. Op een gegeven moment verliest hij het bewustzijn.

Agenten zeggen dat ze reageerden op een noodoproep van de moeder van de man, die zei dat haar zoon drugs had gebruikt en zich gewelddadig had gedragen.

Het provinciale politie departement in Wrocław, zuidwest Polen, zei in een verklaring op zaterdag dat, “gezien het agressieve gedrag van de man en het redelijke vermoeden dat hij onder invloed van drugs kan zijn,” meer agenten naar de locatie werden geroepen “om een escalatie te voorkomen.”

Een ambulance met een team paramedici werd ook ingezet, aldus de politie.

De man overleed twee uur nadat hij naar het ziekenhuis werd gebracht, volgens de politie verklaring.

Een wetgever van Polen’s belangrijkste oppositie groepering, de Burger Coalitie (KO), Piotr Borys, heeft de politie versie van de gebeurtenissen aangevochten, zeggende dat het “niet waar is,” meldde het PAP nieuwsagentschap.

“Volgens informatie van de ziekenhuisdirectie is de jonge inwoner van Lubin in de ambulance overleden voordat deze bij het ziekenhuis aankwam,” schreef Borys op Twitter.

Openbare aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar het incident, vertelden ambtenaren aan verslaggevers.

Bron: Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl