Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Cezary Kulesza gekozen tot nieuwe voetbalchef

Voormalig profspeler en manager Cezary Kulesza is verkozen tot het nieuwe hoofd van de Poolse voetbalbond (PZPN) om de vertrekkende chef Zbigniew Boniek op te volgen.
Cezary

Cezary Kulesza gekozen tot nieuwe voetbalchef
Citaat Twitter.com

Kulesza won de verkiezing in Warschau op woensdag met 92 stemmen, terwijl zijn rivaal Marek Koźmiński, een voormalige Pools international, er in slaagde om 23 te vergaren, meldde het staatspersbureau PAP.

“Dank u voor uw vertrouwen; dit is de belangrijkste gebeurtenis in mijn leven,” zei Kulesza tegen zijn supporters na de stemming in de Poolse hoofdstad.

“Ik zou iedereen willen aanmoedigen om samen te werken, zodat we ons kunnen ontwikkelen. Ik beloof hard te werken en vraag u om uw steun omdat we verbonden zijn door voetbal,” voegde hij eraan toe in een korte toespraak tijdens een conventie van de Poolse voetbalbond, die het nationale bestuursorgaan is voor de sport in Polen.

Boniek, de uittredende voorzitter van de Poolse FA, treedt af na twee termijnen. Hij werd voor het eerst verkozen in de functie op 26 oktober 2012 en werd herkozen in 2016.

Zijn tweede termijn zou oorspronkelijk vorig jaar eindigen, maar het werd verlengd tot 2021 als gevolg van de coronavirus pandemie.

Boniek, een voormalige topspeler van Polen, werd eerder dit jaar verkozen tot vice-president van het Europese voetbal bestuursorgaan UEFA, aldus een aankondiging in april.

Source: IAR, PAP, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl