Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Kerk Polen onthult rapport over seksueel misbruik

De Poolse Katholieke Kerk heeft haar laatste rapport onthuld over het onderzoek naar seksueel misbruik door geestelijken.
Kerk

Katholieke kerk in Dzisna (provincie Zachodniopomorskie) – auteur Kapitel CC0 1.0

Tijdens een persconferentie in Warschau zei pater Wojciech Sadłoń, de directeur van het Instituut voor Kerkstatistieken, dat de Kerk tussen 1 juli 2018 en eind 2020 368 meldingen heeft ontvangen over seksueel misbruik van minderjarigen.

De rapporten hebben betrekking op 292 priesters en monniken, van wie sommigen ervan worden beschuldigd meerdere mensen te hebben misbruikt.

In totaal zijn 144 rapporten geverifieerd en worden ze als betrouwbaar beschouwd, 186 worden onderzocht en 38 werden als onbetrouwbaar afgewezen, volgens kerkfunctionarissen.

Pater Adam Żak, een jezuïet die optreedt als coördinator voor de bescherming van kinderen en jongeren op de Poolse bisschoppenconferentie, zei dat het rapport een aanhoudende golf van beschuldigingen weerspiegelt. “Dit is geen neerwaartse trend”, voegde hij eraan toe.

Aartsbisschop Wojciech Polak, de primaat van Polen – een hoge kerkpost, herhaalde eerdere smeekbeden om vergiffenis en zei: “Ik zou iedereen willen toespreken die onrecht is aangedaan en aanstoot heeft genomen door het kwaad in de kerk.”

Er zijn 33.600 katholieke priesters in Polen, 1.200 monniken en ongeveer 19.000 nonnen.

Bron: Polish Radio (mk/pk) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl