De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Eerste tijdelijk ziekenhuis in Polen sluit

Het eerste tijdelijk COVID-19-ziekenhuis in Polen zal zondag stoppen met het behandelen van patiënten, zei een topfunctionaris te midden van een daling van het aantal nieuwe infecties in het hele land.
tijdelijk

Eerste tijdelijk ziekenhuis in Polen sluit
Nationaal Stadion Warschau Arne Müseler / www.arne-mueseler.com CC BY-SA 3.0 de

Het ziekenhuis werd opgezet in het Nationale Stadion van Warschau, een uitstekende locatie voor sport- en entertainmentevenementen naast de rivier de Wisła. Het begon eind vorig jaar met het toelaten van patiënten.

De top assistent van de Poolse premier, Michał Dworczyk, die het voortouw neemt bij de inentingscampagne van het land, zei woensdag dat de faciliteit hulp had geboden aan meer dan 1.800 mensen en dat daar een kwart miljoen COVID-vaccinaties waren toegediend.

Dworczyk voegde eraan toe dat het mogelijk zou zijn om het ziekenhuis snel te reactiveren als gevallen van coronavirus opnieuw zouden stijgen en Polen werd getroffen door een vierde golf van de epidemie.

Ambtenaren meldden woensdag 2.344 nieuwe besmettingen met het coronavirus, tegen een recordhoogte van 35.251 eendaagse gevallen op 1 april.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben in totaal 11,87 miljoen Polen hun eerste doses COVID-19-vaccins ontvangen, terwijl bijna 4,8 miljoen mensen volledig zijn ingeënt.

Bron: PAP / Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl