Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Schone Rivier operatie bereikt zijn hoogtepunt

Operatie Schone Rivier, trok deze zaterdag meer 3000 vrijwilligers die op de rivieroevers bezig waren met het verzamelen van afval.
Schone Rivier

Operatie Schone Rivier bereikt zijn hoogtepunt, dankzij deze mensen – CC0

Zaterdag is de laatste dag van Operatie Clean River, gelanceerd op 22 maart ter gelegenheid van Wereldwaterdag.

In heel Polen zijn meer dan 200 coördinatiecentra geregistreerd, met bijna 4700 vrijwilligers die deelnamen aan een landelijke actie om de grote Poolse rivieren, hun zijrivieren en omgeving schoon te maken.

Aanstaande zaterdag staan 202 opruimprojecten gepland in 14 provincies, waarbij meer dan 3000 vrijwilligers betrokken zijn.

Sinds de start van Operatie Schone Rivier in maart hebben de deelnemers zo’n 30 ton afval verzameld van waterwegen, oevers, naburige bossen en recreatiegebieden. Omdat het huidige evenement wordt gehouden met COVID-19-voorzorgsmaatregelen, zijn de teams klein.

Tijdens de eerste editie van het evenement in 2019 werd in totaal 55 ton afval ingezameld. De verwachting is dit jaar veel groter.

Operatie Schone Rivier, is een zaak van ons allen, maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn als, buren, burgers en buitenlui, hun afval gewoon mee naar huis nemen en niet in de natuur smijten. Het is een zaak en taak van ons allen, NIEMAND uitgezonderd.

Bron: IAR/ operacjarzeka.pl, Radio Polskie

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl