De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Paasweekend 17 doden, 160 gewonden op de wegen

Zeventien mensen werden gedood en 160 gewond in 135 ongevallen op de Poolse wegen tijdens het vierdaagse paasweekend, heeft de politie gezegd.
paasweekend

Veilige Pasen 2021, controle tijdens Paasweekend – foto MSW ‏@MSW_RP

Ondertussen, hielden agenten 1.069 dronken bestuurders aan tijdens hun Veilige Pasen 2021 verkeersveiligheidscampagne, die duurde van Goede Vrijdag tot Paasmaandag, volgens Robert Opas van het Nationale Politie Hoofdkwartier (KGP).

Het paasweekend is gewoonlijk het moment waarop de Polen tijd doorbrengen met hun uitgebreide familie en veel reizen om hun verwanten te bezoeken. Familiebijeenkomsten gaan vaak gepaard met alcohol.

Dit jaar hebben ambtenaren, gezien de verspreiding van het coronavirus, de mensen opgeroepen thuis te blijven en de paasvakantie alleen met hun naaste familie door te brengen.

De regering raadde de burgers aan sociale afstand te bewaren en legde ook opnieuw een hele reeks beperkingen op voor het dagelijkse leven.

Het ministerie van Volksgezondheid deed een beroep op de Polen om sociale interacties te beperken en samenkomsten te verplaatsen “naar een veiliger tijdstip”.

Tijdens het vierdaagse paasweekend van vorig jaar, dat in het teken stond van de COVID-19-pandemie, kwamen in het hele land 17 mensen om het leven en raakten 128 mensen gewond bij 118 verkeersongevallen, zo blijkt uit politiestatistieken die zijn geciteerd door het staatspersbureau PAP.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl