Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De politie in Polen schaalt patrouilles met Pasen op

De Poolse politie voert de patrouilles op de weg tijdens de paasperiode op, ook al hebben ambtenaren er bij mensen op aangedrongen niet te reizen te midden van een groeiende COVID-19 epidemie.
politie

Met veel controle door de politie, hoopt men het rijgedrag te beïnvloeden

Er wordt verwacht dat agenten aanwezig zijn op wegen vanuit de grote steden en op de drukste routes van het land. Ze kijken of automobilisten nuchter zijn en zich aan de snelheidslimiet houden.

Ze zullen ook in de gaten houden of kinderen worden vervoerd in overeenstemming met de veiligheidsregels en scannen auto’s om te controleren of ze rijklaar zijn, meldt de Poolse radio.

Robert Opas van de verkeersafdeling van het Poolse politiebureau zei dat chauffeurs eraan moeten denken om een gezichtsmasker mee te nemen wanneer ze op pad gaan, hoewel het niet verplicht is om dergelijke gezichtsbedekkingen te dragen tijdens het reizen met de auto met directe familieleden.

Bestuurders zijn echter verplicht om een masker te dragen bij het uitstappen voor een pauze, bij een benzinestation en bij wegcontroles door de politie.

Verhoogde patrouilles zullen tot het einde van paasmaandag op de Poolse wegen plaatsvinden.

Met Pasen besteden de Polen veel tijd in het doorbrengen met hun uitgebreide familie en reizen veel om hun familieleden te bezoeken.

Te midden van de verspreiding van het coronavirus heeft premier Mateusz Morawiecki mensen opgeroepen om thuis te blijven en de paasvakantie alleen met hun naaste familie door te brengen.

Polen meldde vrijdag 30.546 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 497 meer doden, waarmee het totale aantal gevallen tijdens de pandemie op 2.387.511 en dodelijke slachtoffers op 54.165 komt.

Men hoopt met de controles, naast het beïnvloeden van het rijgedrag, er ook zeker van te zijn dat men geen domme dingen uithaalt, zoals samenkomsten zonder beschermingsmaatregelen

Bron: IAR, Radio Polskie

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl