Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Oekraïners omgekomen bij bus ongeluk in Polen

Vijf mensen kwamen om en meer dan veertig raakten gewond bij een busongeluk met een Oekraïense bus, meldde het Poolse persbureau PAP zaterdag.
Bus

Ongeval met OekraInse bus

De tragedie sloeg toe terwijl de bus de A4 snelweg verliet nabij de zuidoostelijke stad Jarosław.

“Een voorlopige inspectie ter plaatse geeft aan dat de Oekraïense buschauffeur om een onbekende reden uitweek en een verkeersbarrière brak op de dijk van de weg en vervolgens in een greppel reed”, vertelde de woordvoerster van de politie van Jarosław Anna Długosz zaterdag aan de Poolse radio. “De chauffeur heeft een nuchterheidstest doorstaan. Politie en aanklagers onderzoeken nu de site, ”voegde ze eraan toe.

De bus was op weg naar Oekraïne en alle 57 mensen aan boord waren Oekraïense staatsburgers. Volgens de medische ambulancediensten in Przemyśl zijn de gewonden overgebracht naar lokale ziekenhuizen, terwijl andere passagiers op een lokale school zijn opgevangen.

“De passagiers waren voornamelijk jonge mensen die van hun werk naar huis gingen”, zei een woordvoerder van de plaatselijke medische dienst. “Ze sliepen meestal toen het ongeluk gebeurde. De meesten waren niet eens vastgemaakt met veiligheidsgordels, dus raakten ze ernstig gewond”, voegde de woordvoerder eraan toe. Hij bevestigde dat er geen kinderen aan boord waren.

Eerdere rapporten vertelden over zes dodelijke slachtoffers, maar dit werd nog niet bevestigd door het ziekenhuis in Przemyśl waar de slachtoffers waren opgenomen.

Volgens schattingen kunnen tot twee miljoen Oekraïners in Polen wonen of werken.

Bron: PAP, IAR, Reuters, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl