De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse aanklagers onderzoeken botsingen tijdens de Onafhankelijkheidsdag Mars

Poolse aanklagers zeiden op vrijdag dat ze zijn begonnen met een onderzoek naar de aanvallen op de politie op een Onafhankelijkheidsdag mars in Warschau eerder deze week.
aanklagers

Quince Media – pixabay.com/CC0

Vijfendertig officieren raakten gewond bij botsingen toen betogers op 11 november de straat op gingen in weerwil van pandemische beperkingen, meldde staatspersbureau PAP.

Meer dan 300 mensen werden aangehouden, volgens de publieke omroep Poolse Radio.

Na oproepen vvan regeringspolitici voor de deelnemers om thuis te blijven te midden van een COVID-19 epidemie, hadden de organisatoren van de jaarlijkse Onafhankelijkheid mars gezegd dat het dit jaar alleen zou plaatsvinden in gemotoriseerde vorm.

Aanklagers onderzoeken een incident ,,waarin er een actieve aanval op politiemannen was en een breuk van openbare orde die het gooien van vuurwerk, glasflessen, stenen en andere gevaarlijke voorwerpen naar politiemannen impliceert,” zei Aleksandra Skrzyniarz, een spreekbuis voor het Bureau van de Eiser van het District in Warshau.

De politie heeft gezegd dat “hooligans” zich op agenten richtten, die reageerden met rubberen kogels en pepperspray. De burgemeester van Warschau, Rafał Trzaskowski, weigerde de mars goed te keuren, die in het verleden door liberalen werd bekritiseerd vanwege het aantrekken van extreemrechtse onruststokers, maar door conservatieve politici werd geprezen als een blijk van Pools patriottisme.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki deed vorige week een oproep om de Onafhankelijkheidsmars af te blazen te midden van een toename van COVID-19-infecties.

Bron: PAP, Radio Polskie (English versin)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl