De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Tijgers uit Polen, bereiken een dierenasiel in Spanje.

Vijf van de negen tijgers die door Poolse functionarissen uit een vrachtwagen zijn gered, hebben een dierenasiel in Spanje bereikt, zo meldt persbureau PAP.
Tijger

Bengaalse Tijgers – auteur Hollingsworth, publiek domein CC0

Eind oktober is een vrachtwagen met in totaal 10 grote katten uit Italië naar een dierentuin in Rusland gestrand op de Pools-Belarusische grens, nadat de chauffeur niet over de juiste reisdocumenten bleek te beschikken.

Een van de dieren stierf nadat de Wit-Russische autoriteiten de vrachtwagen het land niet binnenlieten, op grond van gebrek aan papieren, zoals het persbureau IAR heeft gemeld.

Van de negen overlevende tijgers werden er twee naar een dierentuin in Noord-Polen gebracht en zeven werden tijdelijk ondergebracht in een dierentuin in de West-Poolse stad Poznań.

Maar de faciliteit in Poznań heeft geen geschikte omstandigheden om een dergelijk aantal dieren te houden, zo meldt het persbureau PAP.

Vijf van de grote katten vertrokken op een 2.000 km lange reis naar Spanje op zaterdagavond: Softi, Samson, Toph, Merida en Aqua. Ze werden onderweg gevoed.

Twee tijgers – genaamd Gogh en Kan – bleven in de dierentuin van Poznań omdat ze niet in staat waren om een lange reis te maken.

Poolse aanklagers hebben twee Italiaanse burgers die de tijgers in oktober naar Polen hebben gebracht, aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Een Russische burger die de leiding had over het vervoer van de dieren wordt op dezelfde manier aangeklaagd.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl