Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Stoomwolken, verkeershinder na het uiteenspatten van pijp in Warschau

Een gebarsten heetwaterpijp veroorzaakte ontwrichting voor bewoners en forensen, aangezien stoomwolken woensdagochtend over delen van Warschau golfden.
stoomwolken

citaat Twitter – auteur Tygodnik NIE

Ambtenaren waarschuwden voor mogelijke problemen met de levering van verwarming en warm water aan veel huizen in de stad op een koude decemberdag.

De temperatuur in de Poolse hoofdstad was onder het vriespunt toen de pijp barstte in een gebied rond de Powsińska straat in het zuiden van de stad, net na de ochtendspits, meldde staatspersbureau PAP.

Aleksandra Żurada, een woordvoerster van Veolia Energia Warszawa, de particuliere exploitant van het verwarmingssysteem, vertelde het persbureau dat de storing waarschijnlijk de warmte- en warmwatervoorziening in de stad zou verstoren.

Burgemeester Rafał Trzaskowski van Warschau heeft een crisisbeheersingsvergadering belegd, vertelde een woordvoerder van het stadhuis, Kamil Dąbrowa, aan verslaggevers.

Brandweerlieden zeiden dat ze ongeveer 100 mensen hielpen nadat ongeveer 200 voertuigen, waaronder zeven bussen, in het gebied door de stoomwolken waren gestrand na het incident, meldde het persbureau PAP.

Er waren ook meldingen van het overlopen van warm water in lokale kelders en garages, waardoor verschillende mensen brandwonden opliepen.

De politie adviseerde automobilisten om alternatieve routes te plannen nadat de verstoring delen van de stad had verstopt met files, meldde de publieke omroep TVP.

Bon: PAP, TVP Info, Polish Radio [English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl