Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen streeft ernaar om lid te worden van G-20

Het doel van Polen voor de niet al te verre toekomst is, om lid te worden van de G-20, een groep bestaande uit ’s werelds grootste economieën, zei de minister van Buitenlandse Zaken Jacek Czaputowicz.
G-20

Pixabay.com – afbeelding Arcaion CC0

“Ik denk dat we moeten streven naar dergelijke ambitieuze doelen. Polen is het grootste land in de regio, dat met betrekking tot de G-20 als een representatief orgaan moet worden beschouwd,” zei Czaputowicz op zaterdag. Hij verwees naar de verklaring van president Andrzej Duda dat Polen tot de G-20 wilde worden toegelaten. “We willen verder gaan … We willen geaccepteerd worden in de G-20, we willen geaccepteerd worden in andere lichamen die tegenwoordig in de wereld zijn”, zei Duda vrijdag tijdens een gesprek met buitenlandse diplomaten.

Czaputowicz merkte op dat een formele vereiste om lid te worden de economische ontwikkeling is, aangezien de groep de top 20 van de wereldeconomieën verbindt. “Als Polen zich heeft ontwikkeld en als deze groei hoger is dan in andere landen, dan zullen we misschien op een dag bij de top twintig komen”, zei hij.

De G-20 is een verzameling van 20 van ’s werelds grootste economieën (19 landen + de EU) gevormd in 1999. De jaarlijkse top is uitgegroeid tot een belangrijk forum voor het bespreken van economie en dringende mondiale kwesties. G-20 leden zijn goed voor 85 procent van de wereldeconomie, 75 procent van de wereldhandel en tweederde van de wereldbevolking.

Bron: PAP, IAR, president.pl, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl