Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Gaan vijf van de geredde tijgers van Polen naar Spanje?

Vijf van de negen geredde tijgers uit een vrachtwagen die aan de Pools-Belarusische grens werd vastgehouden, mogen naar een dierenasiel in Spanje worden gebracht.
tijgers

Citaat salon24.pl – Een van de geredde tijgers . . . . Photo: facebook.com/Zoo-Poznań-Official-Site

Vorige maand is een vrachtwagen met in totaal 10 tijgers van Italië naar een dierentuin in Rusland gestrand op de Pools-Belarusische grens, nadat de chauffeur niet over de juiste reisdocumenten bleek te beschikken.

Een van de dieren stierf nadat de Wit-Russische autoriteiten de vrachtwagen het land niet binnenlieten op grond van ontbrekende papieren, zo meldt het persbureau IAR.

Van de negen overlevende dieren werden er twee overgebracht naar een dierentuin in Noord-Polen en werden er zeven tijdelijk ondergebracht in een dierentuin in Poznań, West-Polen.

De dierentuin van Poznań zei dat er op zondag vijf tijgers naar een dierenasiel in Spanje gestuurd zouden kunnen worden, terwijl de overige vier in Polen blijven.

Małgorzata Chodyła, een woordvoerster van de dierentuin van Poznań, vertelde het staatsagentschap PAP dat de exacte datum waarop de tijgers zouden worden vervoerd afhankelijk was van een besluit van de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie Animal Advocates, die verantwoordelijk is voor de onderneming.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl